Лицева маска CPAP (Full Face) - ASPEN

Производител: InnoMed
259,00 BGN

Aspen  е оро-назална маска, тиха, икономична, удобна и лека. Тази нова маска има  челна подложка,която е покрита с много фин материал на допир.

гаранция: 6 месеца


налични размери:

производство на: Тайван


В наличност

Времe за доставка: 48 - 72 часа

Лимитирана серия
- +
Добави в кошницата
Код на Продукта: ASP201 Имаш ли нужда от помощ? 0888 024 224
Добави в желани продукти Искай информации
  • Описание
  • Технически спецификации
  • Полезни съвети
  • Прегледи (0)

Някои от характеристиките, които правят Aspen най-доброто и най-ефтиното решение в сравнение с други маски на пазара са:

• Лесно закрепяне към брадичката
• Здравата и стабилна челна подложка е покрита с много фин материал на допир
• Ремъкът има допълнителна каишка през короната за допълнителен комфорт и поддръжка
• Ремъкът има пет точки за настройка
• Изключително тих дизайн за порта на издишване
• Всичките 3 размера на възглавниците (S, M, L) се побират в универсален порт

Маската е снабдена с допълнителни портове за приспособление (допълнителен кислород, титруване).

 

Температура на съхранение: -20 ° до 60 ° C (-4 ° до 140 ° F)
Влажност: 0-95%
Вътрешната част на маската е по-малка от 150 cм3.

Не е произведена от латекс"

Предупреждения
В САЩ федералният закон регулира продажбата на тези маска само от или по препоръка на лекар (Rx ONLY).
Тази маска трябва да се използва само със системи CPAP или Bi-Level, препоръчани от Вашия лекар или респираторен терапевт. Маската трябва да се използва само ако системата CPAP или Bi-Level е включена и функционира правилно. Портовете за издишване никога не трябва да бъдат блокирани.Аргументиране на предупреждението: Системите CPAP / Bi-Level са проектирани да се използват със специални маски, които имат вентилационни отвори или отвори за издишване, за да позволяват непрекъснато излизане на въздуха от маската. Когато устройството CPAP / Bi-Level е включено и функционира правилно, новият въздух, идващ от устройството, изтласква издишания въздух през изходните отвори на маската.Когато CPAP / Bi Level не работи, не се дава достатъчно свеж въздух през маската и издишаният въздух може да бъде повторно вдишан. Повторното вдишване на издишан въздух за повече от няколко минути, при някои обстоятелства може да доведе до задушаване. Това предупреждение се отнася за повечето модели на CPAP и  Bi-Level.
Ако се използва кислород с устройството CPAP или Bi-Level, потокът на кислород трябва да бъде изключен, когато генераторът на потока не работи. Обяснение на предупреждението: Когато устройството CPAP или  Bi-Level не работи и кислородният поток остане включен, кислородът, доставен в тръбата за вентилация, може да се натрупва във вентилатора.Кислородът, натрупан в случай на CPAP или Bilevel, ще създаде риск от инциденти. Това предупреждение се отнася за повечето типове генератори на потоци CPAP или Bi-level. Не пушете, докато използвате кислород.
Забележка: При фиксиран допълнителен кислороден дебит концентрацията на вдишвания кислород ще варира в зависимост от настройките на налягането, от модела на дишане на пациента, конфигурацията на маската и скоростта на изтичане. Това предупреждение се отнася за повечето видове системи CPAP.
При нискo налягаене на CPAP, потокът през отворите за издишване, може да е недостатъчен за отстраняване на всички издишани газове от тръбата. Възможно е да се вдишат отново. Необходимо е минимално налягане от 3,0 cм H20 на маската.
Вентилът против задушаване позволява на пациентите да дишат въздуха от помещението, в случай, че устройството CPAP / Bi-Level не работи или е изключено. Маската не трябва да се използва, ако клапанът против задушаване липсва, има повреда или не работи правилно. Изходът на вентила никога не трябва да се блокира.
Не използвайте маска, ако повръщате или ви се гади. Ако не събудите и не махнете маската след повръщане, има риск от аспирация. За да намалите риска от повръщане по време на сън, избягвайте да ядете или пиете в продължение на три часа, преди да заспите. Тази маска не се препоръчва, ако пациентът взима лекарство, което може да причини повръщане. 
Това устройство е предназначено за употреба от един пациент и затова е необходимо да се избягва употребата му от много пациенти, поради риска от предаване на инфекции. Не се опитвайте да стерилизирате или да използвате дезинфектанти на това устройство или на някой от неговите компоненти.
Маската може да деактивира алармата за налягане на някои вентилационни системи. Уверете се, че алармената система на вентилационната система работи с продукта, преди да използвате алармата за налягане.
Ако забележите някаква реакция или забележите зачервяване или кожно дразнене, свържете се с Вашия лекар. Маските са изработени от силикон, поликарбонат, полипропилен, найлон, полиестер и неопрен.
Всеки необичаен дискомфорт в гръдния кош, затруднено дишане, стомашен дискомфор или силно главоболие по време на или непосредствено след употреба на маската трябва незабавно да бъдат съобщени на Вашия лекар.

Противопоказания
Тази маска може да не е подходяща за хора със следните заболявания: дисфункция на долния езофагиален сфинктер, прекомерен рефлукс, кашличен рефлекс и хиатална херния. Не трябва да се използва, ако пациентът не е съпричастен, обездвижен, в безсъзнание или не може сам да махне маската.

Сглобяване на устройството
1. Преди употреба почистете маската според инструкциите за почистване.
2. Нагласете възглавницата и я натиснете напълно в държача на маската.
3. Прикрепете ремъка към основата за чело, като поставите двете свободни ленти в процепите на основата за чело.


Регулиране и премахване на маската
1. Почистете и изсушете лицето на пациента преди да поставите маската.
2. Прикрепете въздушния маркуч към въртящия се съединител на лакътя на маската.
3. Проверете предпазния вентил анти-задушаване, разположен в прозрачния завой. Ако СРАР или BILEVEL е изключен, проверете дали вентилът е разположен така, че въздухът от помещението да може да минава през отвора от дясно на клапана, до клапана навътре към маската. Стартирайте вентилатора с настроеното налягане 3 cmH2O; Вентилът трябва да затвори големия отвор близо до клапана и въздухът в системата да премине в маската.
4. Поставете маската върху устата и поставете капачето на възглавницата под брадичката. Издърпайте колана обратно над горната част на главата.
5. Прикрепете двата долни ремъка на колана към двата долни крепежни елемента на държача на маската и ги издърпайте обратно (към лице), докато чуете щракване.
6. Разделечете лентите велкро на колана и ги раздалечете заедно (двойка отгоре и отдолу) като внимателно издърпате всеки от тях, докато маската не бъде напълно и правилно поставена на лицето. Маската трябва да пасне достатъчно добре, за да предотврати големи течове, но в същото време трябва да бъде удобна. По принцип по-свободното затягане е по-ефективно. Прекаленото затягане може да причини по-тежки течове. След това, ако е необходимо, регулирайте затягането на лентата.
7. Включете устройството за вентилация
8. Дишайте нормално и продължете да правите малки промени, докато не постигнете комфорт при минимално изтичане. Ако не можете да постигнете комфорт или да разрешите изтичането, може би имате нужда от друг размер на възглавницата..
9. За да свалите маската, не е необходимо да махате всички ленти за захващане. Премахнете  двете долни ленти от маската и вдигнете маската над главата си.

Инструкции за почистване (след всяка употреба):
1. Извадете колана от маската; тя ще бъде измита отделно. Ремъкът трябва да се мие ръчно, като следвате инструкциите поне веднъж на всеки 7 дни. Не мийте в машини.
2. Извадете оралната възглавница от държача на маската.
3. Измийте носната възглавницата и държача на маската с топла вода за миене и разреден препарат. Не използвайте алкохол, петролни продукти или концентрирани препарати.
4. Уверете се, че отворите не са запушени. Използвайте клечка за зъби или подобен предмет, за да премахнете остатъците от отворите.
5. Изплакнете обилно. Оставете всички компоненти да изсъхнат напълно на въздух, далеч от пряка слънчева светлина.
6. Проверявайте внимателно всеки компонент за износване или повреда. Спрете да използвате, ако забележите някакви пукнатини в пластмасата, изтичане или втвърдяване на силикон, разкъсване или значителна загуба на еластичност на ремъка и се свържете с вашия доставчик на здравни услуги за подмяна. Оцветяването е нормално след няколко измивания и не трябва да се счита за признак на износване.

Ако искате да изразите мнението си за този продукт, можете да добавите отзив.

Напиши отзив


Отзивът беше успешно изптратен.

Помощ клиенти

0888 024 224 info@cpap24.bg
close

Сравнение

Трабва да добавиш най-малко един продукт за да сравниш продуктите

close

Беше успешно добавен в желани продукти!

Беше премахнат от списъка с желания!